GVI – Fredensborg 0-1

Det blev ikke den ønskede start på forårssæsonen. Efter 90. min. stod vi tilbage med 0 point efter et knebent 0-1 nederlag til Fredensborg. Ikke helt fortjent efter spil og chancer.

Der var sat en stærk start 11’er med Mikkel Gram tilbage i målet, en bagkæde med Gummi, Smed, Lasse G og Søren Thomsen, 2 balance spillere på midten i Morten Lund og Nuri Mustafi (debut) 3 offensive i Oliver, Simon Raahave og CP og topscorer Jimmy Mayasi helt på toppen.

På bænken var Gustav B, Frederik Frick og Michael Nielsen (debut).

Det var to hold, der fra start lige ville kigge hinanden lidt an, der blev ikke taget de store chancer, så hellere spille direkte og holde 1 eller 2 ekstra mænd bag bolden. Vi prøvede, at variere spillet med både små korte afleveringer, og længere skift til kanterne, desværre manglede det sidste gode touch, så vi kom ikke helt frem til chancer. Fredensborg spillede simpelt, og lagde vægt på standardsituationerne, flyttede folk langt frem og lagde boldene i feltet.  Fredensborgs første afslutning kom efter et langt indkast, hvor vi ikke var hurtigt nok over nedfaldsbolden, og den blev ramt godt, og gik i mål til 0-1. Lidt af en mavepuster. Vi fortsatte friskt, og Mayasi fik en kæmpe chance ved en lang fremlægning, pludselig var han alene med Fredensborgs målmand, men i stedet for at afslutte første gang, så tog han en berøring ekstra, som betød at Fredensborgs keeper kom tæt på ham, og han lobbede over mål. Lidt efter var det Oliver, der fik en god bold i dybden, han snød en Fredensborg back, og lagde et godt indlæg ind i hovedet på Simon Raahave, der desværre headede lige over. Fredensborg kom til en chance mere inden halvleg, men en svag afslutning gav ikke Mikkel Gram nogle problemer.

2. halvleg startede med et tungt GVI tryk. Fredensborg var tilfredse med at stå dybt og forsvare sig. Gustav Bang erstattede Simon Raahave, og Gustavs bevægelse gav mere flow og fart i vores spil, der var gode afslutninger ved Oliver og Smed, begge gik lige forbi mål. Vi skulle frem til små 15 min. før tid før den helt store chance kom, et straffe dømt efter en Fredensborg hånd på bolden. Jimmy Mayasi har været sikkerheden selv hele efteråret, så han tog ansvaret på sig, han fik rutineret Fredensborg keeperen til at lægge sig til den ene side, men fik så overplaceret bolden i modsatte side, så den strøg langt forbi. Endnu en mavepuster, efter en god GVI periode. Vi skiftede CP for Frederik Frick, og senere Gummi for Michael Nielsen. Vi fortsatte med at dominere, og satsede mere og mere, desværre kom vi ikke frem til de helt åbne chancer og til sidst i halvlegen begyndte Fredensborg at blive farlige på omstillinger, det blev ved 0-1 efter de 90 min.

Sur start på efteråret ! Vi kender efterhånden Fredensborgs træner Claus Larsens spillestil, god organisation, står dybt og afventer modstanderfejl, satser stort på dødbolde – sådan spillede han med BSV, og det har han fået fint overført til Fredensborg, og man må anerkende, at det virker – De taber sjældent, og giver ikke de store chancer væk. Desværre havde vi ikke værktøjerne til at få scoret i dag. Skal vi se positivt på det, så vinder vi de fleste statistikker, mest boldindehav, flest afslutninger, flest hjørner, og det var Fredensborg som så trætte ud til sidst. Det kan vi tage med. Skal vi være lidt kritiske, så kommer vi til at spille for omstændeligt, når vi spiller direkte, så bliver vi jo farlige, alle gode bolde i dybden gav Fredensborg problemer, synd vi ikke gør det mere konsekvent. Der var mange tekniske fejl så vi når vi nåede op omkring straffesparksfeltet, første berøringer der sprang fra os, træk der blev for lange, dårlige indlæg – det skal være bedre hvis vi skal lave store chancer. De sidste 10 min. var frustrerende, vi skal kunne serve nogle gode bolde ind i feltet, men der blev taget mange forkerte beslutninger, så vi nåede aldrig ind hvor det kunne gøre ondt på Fredensborg.

Mikkel Gram havde 2 nemme redninger i dag, der var ikke meget at lave. Vores bagkæde gjorde det fint defensivt – især Lasse G. Spillede en flot kamp, han lavede en fejl, der kostede et ærgerligt gult kort, som kan give karantæne i næste uge.  Morten Lund og Nuri Mustafi kunne man godt ønske sig endnu mere dominerende, især offensivt, de er så dygtige med bolden, at de godt må spille skarpere. Oliver lykkedes med mest og havde vores bedste offensive aktioner, Simon Raahave og CP havde det svært i dag. Jimmy Mayasi forventer vi os meget af  - i dag var ikke Mayasiday – et skidt sparket straffe, og en stor chance der blev brændt, desværre fik han aldrig stemplet rigtigt ind i dag.

Godt indhop af Gustav, han havde det ekstra gear vi savnede i den første time, tilbød sig hele tiden og ville rigtig meget - desværre så kom han til tider for langt tilbage i banen, og for langt væk fra de farlige områder. Frederik Frick er bedst på kanten hvor han har plads til at løbe med bolden, der har han sin spids kompetence og kan sætte alle modstandere af, i dag trak han ind i midten, og der var pladsen for trang. Michael Nielsen (debut) kom ind i de sidste 10 min. og gav et godt indtryk i de få aktioner han nåede at være med i – absolut spændende.

Tillykke til de 2 debutanter og kæmpe tillykke til Christian Smed med de 100 kampe. Der er efterhånden langt mellem jubilæerne, så vi håber da, at Smeden når et mere.

Næste uges kamp foregår i Hillerød, som havde fri i denne uge – de har helt sikkert været på plads i Nymosen og lavet masser af notater. Det bliver en helt anden kamp, de vil ikke stå så afventende som Fredensborg, men gå efter struben, så vi skal være klar defensivt, og så skal vi lige blive 15% skarpere i offensiven, så er der absolut muligheder for at tage 3 vigtige point.

God debut til Karmanan, dejlige pølser - ikke så store som vi er van til, men til gengæld var der mere kød og mere smag i dem - sammen med de forskårede hjemmebagte pølsebrød udgjorde de en super hot dog.

Willer