GVI -Kastrup 2-0

Årets sidste hjemmekamp – og Gummis sidste i Nymosen. Kastrup kunne spille sig til en play off kamp om oprykning. Vi havde noget at revanchere fra sidste lørdag, og vi var i bund og grund ikke endelig fri af nedrykning, så der var masser af overskrifter til dagens kamp, og masser at spille om.

Vi måtte på dagen se bort fra vores sædvanlige midterforsvar Lasse G og Nuri, det betød en helt ny bagkæde med Gummi, Smed, Søren Thomsen og CP (!) som back. Midten var den kendte med Lund, Gustav, Michael Nielsen, Ehlers og Frick – med Oliver liggende helt fremme som angriber. Bænken bestod af Jimmi Mayasi, Simon Raahave og Mathias Veltz, sidstnævnte debuterede i midtugens pokalkamp med en scoring.  

Vi kom godt ud til dagens kamp, og startede mere aggressivt end set før. Kastrup havde problemer fra start med at finde hinanden, og hver gang de troede de havde kontrol på bolden, sad der en GVI spiller i anklerne på dem - når vi fik fat på bolden, så gik det hurtigt, med driblinger og fart på spillet, det lignede mere at vi spillede for oprykning end at Kastrup gjorde.

I det 21. minut kom forløsningen, en god brydning fik fanget Kastrup i ubalance, og Michael Nielsen fik frit løb mod Kastrups mål fra midten af banen, han blev dog indhentet lige inden han skulle til at skyde, men bolden rullede hen til lynende hurtige Fredrik Frick, der enkelt kunne rulle bolden i mål til 1-0. Vi fortsatte det høje pres, og det direkte spil, det var sjældent at Kastrup kom frem hvor det blev rigtig farligt, men vi var heldige ved et enkelt tilfælde, hvor vores tidligere spiller Kristoffer Heeris fik en stor mulighed, da han kom højest til et indlæg, men den store angriber headede tæt forbi mål. I forårets kamp blev vi over matchede fysisk og i luftspillet, det havde vi meget bedre styr på denne gang, forsvaret sad tæt i markeringerne, og det de ikke fik clearet tog Mikkel Gram sig sikkert af.

2. halvleg bød på en lille taktisk justering, da Ehlers byttede med CP, og overtog back pladsen – måske fordi at Kastrups største offensive trussel Jon Andersen lå og prøvede at udnytte rummet bag CP. VI gik helt naturligt lidt ned i kadence i 2. halvleg, og trak os lidt længere tilbage – det gav allerede i 2. halvlegs første minutter flere gode omstillingschancer til os, den første til Frick, som brød godt igennem i venstresiden, lidt efter til Oliver, der blev spillet fri efter et formidabelt raid i højresiden af Gustav og et rigtig godt forsøg fra distancen af Ehlers – men Kastrups, på dagen, bedste spiller deres målmand leverede endnu et par flotte redninger.

Efter 63 min. følte vi os snydte for et straffe, det havde været dejligt med et 2-0 mål. Vi skiftede Frederik Frick med Mayasi, og Michael Nielsen med Simon Raahave. Vi kontrollerede fint kampen, det eneste Kastrup kom frem til var indlæg, og der var Mikkel Gram sikkerheden selv.

Efter 87. min skifter vi Oliver Østgaard ud med Mathias Veltz, og han skulle ikke bruge mange sekunder før han gjorde sig bemærket – et millimeter præcist ud spark fra Mikkel Gram, sendte Mayasi afsted i dybden, og uselvisk spillede han bolden på tværs til en helt fri Mathias Veltz, men endnu engang var det Kastrups målmand, der vandt duellen – heldig vis fik Veltz endnu en chance 2 min. inde i overtiden, og denne gang svigtede han ikke og lukkede kampen med 2-0 scoringen.

Flot præstation af holdet i dag, vi var en klasse eller 2 over Kastrup – med en aggressivitet som vi har savnet, især båret frem af Gustav Bang, Michael Nielsen, Patrick Ehlers og Morten Lund, det betød at vi erobrede boldene højere i banen og at Oliver og Frick fik boldene i sjovere områder. Stærkt af bagkæden i dag – CP spillede en flot 1. halvleg på backpladsen, Smeden og Thomsen var stærke centralt. Mikkel Gram var fejlfri, og de indskiftede løste deres opgave til topkarakter. Det bliver spændende at følge Mathias Veltz, 2 indhop = 2 mål, det er en god start.

Man of the Match blev helt fortjent Gummi, hans sidste 90 min. i Nymosen, den vil vil ikke kun blive husket for en flot sejr, men også for en fejlfri og professionel gennemført  kamp – stærkt at spille 90 gode minutter, når man har har været indskifter det meste af efteråret, men rutinen fornægtede sig ikke. Der kunne sagtens være genvalg i sidste kamp næste lørdag i Jægersborg. Det var en tydeligt rørt Gummi vi så både før og efter kampen, han vil komme til at savne virakken og kampene hver lørdag, det har været en rigtig flot karriere med flotte resultater både i Lyngby, Helsingør og GVI - Han vil helt sikkert blive savnet på banen, men heldigvis beholder vi ham på sidelinjen.

Stærkt af trænerteamet at finde den rigtige opstilling til trods for skader og afbud, og for at have fået sat spillerne op til en toppræstation. Der var et andet spændingsniveau end vi er van til, den tænding var Kastrup ikke forberedte på, og de kom aldrig i gang med deres spil, der var masser af lyd og vilje over hele linjen. Vi kan nu begynde at tænke fremad, vi kan ikke længere rykke ned. Nu mangler vi vores elskede lokalrivaler Jægersborg, som endnu ikke kan se sig helt ude af nedrykning – det ville være stærkt at slutte af med 3 point på lørdag, så kan vi gå på sommerferie med en god følelse.

 Willer