15.09.2015

Ærgerlig pokalexit for U19

Det var et tændt hjemmehold fra GVI der gik på banen mod Vanløse fra Elite Øst 1, Vanløse, der måtte siges at være favoritter til kampen, idet de dagligt spiller i rækken over GVI. Kampens indledning viste da også et udehold, der kom med væsentligt mere tempo end vi var vant til. Lidt manglende mod til at holde fast i bolden i indledningen gjorde, at vi blev presset længere tilbage end ønsket. Forsvaret med endnu engang en ny konstellation, spillede dog sin bedste kamp i efteråret, hvorfor det ikke var de helt store chancen det udmøntede sig i til udeholdet.

Efterhånden fik vi arbejdet os ind i kampen og der begyndte også at komme muligheder i den anden ende. Dette betød også, at begyndte at turde spille lidt mere og kun manglende skarphed gjorde, at vi ikke fik lavet min. et mål før pausen. Udeholdet fik også et par enkelte chancer, men generelt stor ros til bagkæden. I pausen voksede spillernes tro på at vi godt kunne løse denne opgave. Kom ud til anden halvleg og nu fik vi momentum. Flere gange brændte det på hos Vanløse, hvor især Mumo´s fart voldte problemer. Vi kom tættere på, afslutning tæt forbi den ene opstander af Mumo, endnu en vunden nærkamp af Tobias, bolden efterfølgende løftet i mål af Mumo, nok ikke mange andre end dommeren, så et frispark begået af Tobias forinden.

Vores spillere blev dog også ganske forståeligt trætte. Var dog stadig fint med i kampen, men ingen tvivl omkring, at det var mere tydeligt når vi skiftede ud end når Vanløse gjorde det. Et par gode indgreb af Matthias holdt os inde i kampen og vi var ufarlige på omstillinger, om end de ikke kom med samme fart længere. Så pludselig, hjørnespark til Vanløse seks min. før tid og deres mindste mand ugeneret til vejrs, 0-1, var næsten ikke til at bære for spillerne. Viste stor moral og fik skabt uro hos Vanløse og på indlæg i feltet, blev bolden headet over deres målmand. Reddet på stregen eller inde over? – umuligt at sige specielt når den der havde afgørelsen, ikke som normalt befandt sig på baglinien men langt fra sekvensen. Vi er derfor efter et par flotte kampe ude af pokalturneringen, men sikke en herrefight.

Vores pokalkampe har bevist det vi hele tiden har forsøgt at indskærpe for spillerne – vi har et rigtig fint hold i forhold til Elite Øst2. Modstanderne er dog så stærke, at hvis vi ikke kommer helt tændt til opgørene og tror vi kan spadsere over modstanderne, så går det for alvor galt. Normalt kan man ikke bruge nederlag til meget, men disse opgør mod Skjold Birkerød og Vanløse fra rækken over os har vist, at holdet rummer mere end at friste en midtertilværelse i Elite Øst2, forhåbentlig går det nu ud over vores kommende modstandere.

Ken Jeppesen
Cheftræner