GVI - Vanløse - GVI 1-3

04.10.2015

Vanløse - GVI 1-3

Det blev en 3-1 sejr i topopgøret i Vanløse efter efterårets beste præstation. Det var en fremragende fodboldkamp, højt tændings niveau, flotte mål og masser af drama.

Gummi og Smed var tilbage i centerforsvaret - der var afbud fra Søren Thomsen, så Lasse Jensen var rykket tilbage på venstrebacken, Olzcyk i højre side. Centralt på midten lå Rajko Lekic, Gustav Bang og Morten Lund. Olli og Frick på kanterne og Mayasi helt fremme. Borup var tilbage, og startede på bænken sammen med Matin Husaini og Mads Thomsager.

Vi startede koncentreret og ydmygt, havde hurtigt et par gode afslutninger fra distancen ved Frick og Olzcyk. Det markerede meget godt, at vi var kommet for at dominere kampen. Vi havde godt styr på Vanløse, gav en enkelt dobbelt chance væk, hvor vi må sige at heldet var med os, ellers var der styr på det, og vi havde det bedste spil i en lige halvleg. Sidst i halvlegen byttede Olli og Frick kanter, det kan være en god ide, da backs så lige skal vende sig til noget nyt, og det gav pote denne gang, for lige pludselig gled Olli forbi Vanløses back og serverede bolden for Mayasi i midten, han takkede ved at sende bolden klassen via undersiden af overliggeren. 1-0 lige inden pausen.

Billedet var det samme i 2. halvleg, det var os der havde de største chancer, især Gustav Bang’s chance i starten af halvlegen burde været blevet til et mål - men målet kom lige efter, da Olzcyk endnu engang fandt Mayasi i feltet med et præcist indlæg, og han kunne sikkert heade den kontra og ind i målet, et mål der mindede om det Mayasi lavede i sidste uge imod FA2000. De sidste 10 min. blev rigtig dramatiske, kampens dommer, som egentlig havde fordelt vejr og vind lige, og kun kunne klandres for en række kort til både GVI og Vanløse spillere for alt andet end grove frispark. Han sikrede spændingen i slutminutterne - først dømte han et meget tyndt straffe til Vanløse i en situation, hvor Gustav Bang kommer godt tilbage og prikker bolden ud til hjørne. Den kendelse udløste en del frustrationer, og desværre havde dommeren set sig sur på Gummi, og fik nu lejligheden for at give ham det andet gule kort og dermed rødt. Det var ikke nok, MacDonald lavede en flot redning af straffet, men dommeren mente at det skulle tages om, da vi havde folk for tidligt i feltet. Vanløse scorede på 2. forsøg. Trænerteamet rykkede Lasse Jensen ind i centerforsvaret og trak Matin Husaini tilbage på backen. Med en mand i overtal satte Vanløse os under et massivt pres, men spillerne beholdt hovedet koldt, forsøgte at holde i bolden når det var muligt, og spillede dybt i hjørnerne når det var nødvendigt. Vi skulle helt hen i overtiden før det brændte rigtigt på, efter et hjørne hvor Vanløse havde alle mand med fremme, selv målmanden, opstod der tumult og ping pong i vores felt - til sidst fik vi den ud af farezonen, og Mayasi kunne sætte kurs mod det tomme Vanløse mål, han valgte dog rutineret, at trække tiden lidt og lod forsvarspiller og målmand komme på plads, for så at snyde dem begge, og lægge bolden i kassen til 3-1. Sejren var i hus.

Super præstation af alle - alt det der i momenter har manglet i de foregående kampe var tilstede lørdag i Vanløse. Der var fokus, koncentration, beslutsomhed og en ydmyg tilgang, hvor vi gjorde det simpelt, og var skarpe i felterne.

Man ofte Match - det er svært at komme udenom Mayasi, der med 3 flotte mål var helt afgørende - men det var en holdpræstation. Defensiven så sikker ud, Smed og Gummi var gode i duellerne og sikre i opspillet. Lasse Jensen og Olzyk var placeringssikre og gik godt med i opspillet, Olzyk har fået indstillet indlæggene, de stryger bare ind i hovedet på Mayasi. Centralt lignede det en omvendt trekant med Lund bagerst og Rajko og Gustav foran, de gik skiftevis frem og støttede enmandshæren Mayasi. Olli og Frick udfordrede frem i banen og var hurtigt på plads når vi skulle forsvare. Gode indhop af Husiani og Borup, der var med til at få ro på spillet, da vi var en mand i undertal. Thomsager fik de sidste minutter.

Vi er tilbage på 1. Pladsen, nu skal vi holde momentum ind i de sidste kampe, så vi får fyldt så mange point ind på kontoen som muligt. Ærgerligt med det røde kort til Gummi, det vil udfordre trænerteamet til næste uges kamp hjemme mod Skjold. Vi siger tak for en fantastisk eftermiddag i Vanløse Idrætspark.

Fotos; JPS

Willer