Vigtig sejr til U19

27.10.2015

Vigtig sejr til U19

Efter en noget famlende start er der efterhånden kommet godt skik på U19-holdet. Den vanskelige start har dog betydet, at man frister en tilværelse i den nederste halvdel af Elite Øst 2, så det var med spænding man tog imod lokalrivalerne AB. Et vigtigt opgør også for udeholdet, der i dagens anledning havde sørget for at være rimelig stærkt besat. At vi har et par spillere, der tidligere har foldet sig ud i netop AB, gjorde ikke opgøret mindre spændende, hvilket også kunne ses af det pæne besøg på sidelinien.

Vi startede helt klar bedst og var gode på bolden. AB kunne ikke rigtig få sat deres pres og bolden vandrede fint rundt i rækkerne. De helt store muligheder udeblev dog, om end par halve chancer måske kunne have udløst et fortjent føringsmål. AB kom bedre ind i opgøret, primært da vores tålmodighed begyndte at slippe op og at bolden ikke blev spillet så hurtigt rundt længere. Der blev taget flere og flere ikke rigtige beslutninger og der blev spillet for individuelt i en periode. Pludselig kom så modgangen – Oscar begik sit første frispark langt oppe på banen. Meget hårdt dømt medførte dette gult kort og ti minutter. Dommeren virkede måske også lidt tynget over kendelsen, for ganske kort efter måtte en AB-spiller også til afkøling. På en hurtig omstilling hvor vi ikke fik lukket ned og der noget mærkværdigt, ikke blev fløjtet for off-side fik AB tildelt et hjørnespark. Markeringerne var ikke løse, de var der slet ikke, og en flot redning af Matthias. Endnu et hjørne, så burde vi være advaret, men vi var væk i disse fem minutter og udeholdet kom foran. Vi vaklede noget de sidste minutter og trængte til pausen.

Denne blev brugt på at komme tilbage til aftalerne. Hurtigere boldomgang, bruge hinanden, kanter støtte deres backs og simpelt spil i midten. Vi begyndte igen at få fat og så kom belønningen – Tobias fik bolden i kassen til en ganske fortjent udligning. Nu kom vi ovenpå igen og var tæt på ad flere omgang. Specielt et flot bandespil fra indhopper Lukas der tvang AB-målmanden ud i flot redning, et bandespil fra anden indhopper Benjamin, der dog også manglede koldblodighed fri med målmanden. Hertil et par løse chancer så det hele var uforløst i slutningen. Dommeren brugte sig igen lidt i fokus. Mo fik gult kort for en episode med en forsvarsspiller. De havde deres indbyrdes kampe hele vejen igennem, så måske nok noget uforståeligt. AB evnede ikke at spille sig til nogle større chancer. Bolden blev slået op på deres to forreste og så tog de den derfra. Kunne godt mærke vi var i undertal, men vores forsvar kender efterhånden hinandens styrker. Vi blev fuldtallige og AB var blevet lidt overmodige. Der var ingen opbakning på Mo’s opdækker og der blev slået en fantastisk bold ned i bagrummet. Den lå præcist så målmanden tøvede, Mo eksploderede fra sin modstander med kurs mod det tomme mål. Forsvarsspilleren halsende retur, men bolden blev lagt sikkert i kassen til 2-1. En jubel fra samtlige af hjemmeholdets spillere, tilskuere etc., som virkelig kom som en fortjent gave ovenpå en flot arbejdsindsats. Udeholdet nåede næsten blot at give bolden op før der blev fløjtet af.

Stor ros til spillerne efterfølgende. De skal nu have lov at nyde denne sejr og tage denne begejstring med sig til næste kamp ude mod Fremad Amager. Vi mangler nu blot en enkelt sejr for at være 100% fra af bundstriden og satser på at bevise, at vi kan være med mod alle hold i denne række.

Ken Jeppesen