Endnu en sejr til U19

3.11.2015

Endnu en sejr til U19

Efter en langt fra tilfredsstillende start er det efterhånden begynde at lysne for U19. Efter to sejre og en uafgjort i de seneste tre kampe, var næste modstander Fremad Amager. Et hold der plejer at gå til at lå foran os i tabellen. Op til kampen blev vi ramt af nogle afbud af spillerne, der i de seneste kampe har været toneangivende, så det var med ny opstilling og forventet megen spilletid, til spillere der er i truppen og kæmper for at plads på holdet og de startende elleve.

Kampens indledning blev som forventet. Et hjemmehold der søgte en masser dueller og at løbe med vores forsvar og os, der prøvede at få ro på bolden i egne rækker og spille bolden rundt. Efterhånden stressede vi ikke så meget med afleveringerne og fik flyttet bolden hurtigt og så begyndte der at komme plads mellem deres kæder. Chancerne kom stille og roligt og Mo var konstant færlig til at true i bagrum, mens Tobias var dygtig til at vinde sine dueller. Midtbanen begyndte også en god fordeling af boldene, så at vi kom foran 1-0 kom ikke som den store overraskelse, om end hjemmeholdet også fik deres muligheder, grundet ny konstellation og en bagkæde, der i perioder kom til at stå for dybt. Efter scoringen blev kampen på vores præmisser og føringen blev øget, da Marcus lavede en fantastisk mål til 2-0.

Anden halvleg startede vi i overtal, idet hjemmeholdet allerede to gange havde været hård ved Mo, og i hvert til fald den første svinestreg lænede sig stærkt op at direkte rødt. Gameplan blev indskærpet, herunder at hjemmeholdet ”kun” var farlige på omstillinger, så vi så vidt muligt skulle forsøge at undlade at blive ramt af disse og få afsluttet vores angreb. At bolden så blot fem min. lægger i vores net til reducering på en omstilling, viser også holdet at der stadig at arbejde med. Fremad Amager blev fuldtallige, fik endnu mere momentum og GVI virkede nærmeste skræmte for at tage fra hjemmeholdets fysik. Så fik hjemmeholdet udlignet og det virkede som en svær opgave. Holdet har dog fået selvtillid af den seneste periode og vi åd os ind i det igen. Mo fik bragt os foran, så nu skulle vi blot lade være at lave den samme fejl igen. Det magtede vi ikke, deres fysik var ved at kvæle nogle af vores spillere og dem de ikke havde hurtigheden til at stoppe, lavede de blot konstant frispark. Efter et par muligheder i begge ender fik hjemmeholdet igen udlignet. Vi er dog blevet styrket i at svare igen, så på en flot stikning til Tobias, var han koldblodigheden selv og Fremad Amager havde nu kun fem min. til at fremtvinge en udligning. Masser af bolde op i vores felt og på en af disse måtte der en fantastisk redning ud af ærmet på Gammelgaard, for at forhindre endnu en udligning. Der blev fløjtet af – tre point mere var i hus. Holdet har således fået 10 point ud af 12 mulige i de sidste fire kampe.

En stolt træner har nu fået arbejdsro omkring holdet (ikke nå nedrykning). Vi spejder opad, er fast besluttet på at lægge mere på vores spil og ikke få brudt denne stime. Truppen er blevet trimmet, flere står og tripper og er snart klar igen, kæderne kan spilles mere sammen, vi har vist at vi kan hamle op med de bedste, så ingen tvivl omkring, at med de rigtige forberedelser hen over vinteren, venter der et spændende forår på et U19-mandskab i udvikling, både personligt og holdmæssigt. Herligt at mærke nogle spillere træde i karakter når andre ikke er der, at dem der træner op viser, at det har bragt masser med sig som de nu tager med i kampene for U19-mandskabet samt generelt, at der blot hersker en ro og tro omkring, at vi sammen er på helt rigtige vej.

Ken Jeppesen