image
10. november 2018 kl. 13:32

Nymosen viste sig igen fra sin bedste side til et topgør. Svag vind, let solskin og så perfekt et græstæppe det kunne blive, krydret med lidt flere tilskuere end normalt.

Lokalbrag og fodbold fra den øvre halvdel i rækken havde lokket mange ud på Pinse-lørdag. Det var en vigtig kamp for begge hold. Den ene kunne spille sig meget tæt på oprykning ved at slå en af de jagtende hold (Skovshoved), og det andet kunne spille sig fuldstændig tilbage i topkampen (GVI).

1. halvleg tegnede hurtigt et billede af et hjemmehold mest på bolden og mest pressende. Men Skovshoved viste hurtigt en af grundende til den nuværende 1. plads, med uhyggelige giftige omstillinger. På trods af mest spil og pres, kunne GVI sagtens have været bagud, men bland andet en pragtredning holdt kampen på 0-0. GVI var også tæt på, og det hele virkede lidt forhekset. Der var lidt følelsen af at efter 8 scoringer i de sidste 2 kampe, så var "forårs-syndromet" med mange chancer og få mål vendt tilbage. Men til sidst måtte Skovshoved melde af, og indtage en scoring. 1-0 GVI - troede man. Dommeren annullerede målet, da han som den eneste havde set hånd på bolden - stor frustration hos hjemmeholdet - men det skulle blive værre.

0-0 i pausen.

2. halvleg blev en af de mest dramatiske i denne sæson. GVI startede hvor der var sluppet inden pausen, med stort pres og ok chancer. Men hjørnespark er åbenbart en anden af Skovshoveds våben i topstriden. Pludselig 1-0, og kort efter 2-0. Alt sammen inden for det første kvarter i 2. halvleg. Eneste gode nyhed var at der var god tid til at comeback for hjemmeholdet. GVI skal roses for hurtigt at finde fatningen, og med et øget pres kom reduceringen forholdsvist hurtigt - 1-2 ved Ehlers. Nu satte jagten for alvor ind, men det forsvandt Skovshoveds omstillinger ikke af og i en perfekt kontra slog Skovshoved til igen - 1-3. Det virkede overstået, men igen nægtede GVI at give op. Endnu mere pres, og en forløsning ved en 2-3 scoring. Vild jubel. Men denne eftermiddag i GVI kommer ikke til at står i dommerenes stjernetegn. På trods af 2 Skovshoved-spiller stående på stregen, blev der vinket for off-side. Fuldstædigt uforståeligt og det kogte over for GVIs spillere der omringede linjedommeren. I tumulten blev Lasse G. udvist. Med gode 10 minutter igen så det svært ud for hjemmeholdet, der dog pressede på. Men stillingen holdt til en 3-1 sejr over GVI. Skovshoved har nu mere end det ene ben i 2. division, hvor GVI må acceptere placerings-kampe resten af foråret.

Det var en topkamp hvor GVI kunne være gået sejrrigt i omklædningen. Men de 2 annullerede mål kombineret med stor udnyttelsesgrad af chancer fra Skovshoved gjorde udfaldet.

Det er aldrig sjovt at tabe lokalopgør på hjemmebane, men hjemmeholdet kan gå fra banen med god samvittighed, denne eftermiddag gik det bare ikke.