image
10. november 2018 kl. 11:16

Kvinderne har efter en god julepause, nu været i gang siden starten af januar måned. Foran os ligger en stor opgave, da et helt nyt hold er ved, at blive spillet sammen. En masse af klubbens egne, unge spillere, er rykket op på 1. holdet, og en helt ny spillestil skal læres.

Opstarten har været præget meget af fravær til studier og andet, og spillerne skal også lige tilvende sig nye træningsdage, så forholdene har ikke været helt optimale, men omvendt så er det forventeligt og accepteret i dette nye setup. Det gør dog processen noget langsommere.

Første kamp blev spillet hjemme mod BSF, og inden kampen blev der brugt lang tid på en detaljeret gennemgang af spillestilen, og lidt mindre tid på opvarmningen. Kampen skulle bruges på dels den nye spillestil, men også på to forskellige formationer, hvilket på en noget uventet måde kunne ses på kampen.

I første halvleg skulle der spilles, med hvad træner teamet mente ville være den ”svære”, men her var der faktisk mest flow i vores spil, hvorimod der i anden halvleg, men en anden formation, blev for meget plads til modstanderne, hvilket de var gode til, at udnytte.

Første halvleg vinder GVI 4-1, med et lynhurtigt mål af Seema. 55 sek. fra bolden var givet op, gik der til den lå i nettet, efter fint forarbejde af Sanne og Guffe. Ved vores andet mål, er det Maddie der kommer igennem i højre side, og indlægget misser både Seema og Sanne, men fra modsatte side er Julie søgt med, og omsætter sin chance til en 2-0 føring. Der var spillet 14 minutter.

Fem minutter senere bliver Sanne spillet fri i dybden, men der bliver hevet i ”nødbremsen”, og der dømmes frispark. Schäfer sparker, og ved bagerste stang får Agnete til sidst prikket bolden i nettet. 3-0 mod et relativt ungt BSF hold.

Snart var Sanne dog igen synlig, og Guffe endnu en gang meget synlig på midten, og får spillet Sanne, der hurtigt bliver retvendt, og med et godt venstre skud, sender bolden i nettet. 4-0, og der var rigtig god stemning på banen.

En af de ting der var snakket om i optakten, var fokus på, at modstanderen ikke fik tid på bolden foran vores mål. Den sov vi lidt på med 12 minutter tilbage af første halvleg, og med et drøn af et langskud sendes bolden i GVI målet. 4-1. I pausen bliver der rokeret rundt, og ændret formation.

Der er dog dårligt fløjtet i gang, da vores opspil fra keeper kikser totalt, og BSF får en gratis chance, som de omsætter til mål. 4-2 efter to minutter.

Det flow vi havde i første halvleg er på ingen måde til stede, og modstanderen er for gode til, at finde mellemrum hele tiden, og BSF er klart farligst i anden halvleg, og scorer også til 4-3 med 5 minutter tilbage af kampen.

Vi kan dog slutte kampen med en samlet sejr, og fik dermed en god start på vinterturneringen.

Holdet var: AJ, Liv, Lisbeth, Malene, Julie, Schäfer, Guffe, Maddie, Seema, Sanne, Agnete, Farlov, Cecilie, og Nadia.

Guffe blev kåret som kampens spiller.

Dagene op til næste kamp blev noget hektiske. Mange afbud lige op til vinterferien, og rigtig mange der var ramt af sygdom, og ja, så var der også lige planlagt et socialt arrangement, hvor der ikke kun blev drukket kaffe!

Det lykkedes dog til sidst, at få samlet 14 spillere, og der kunne spilles bold.

Efter modstanderens ønske, FC Damsø, så spillede vi i søndag 3x30 min. Vi starter med et helt andet forsvar end i første kamp. Eneste genganger var Lisbeth, som i dag måtte starte på mål. Der fik vi med klar tydelighed set, hvor vigtig Lisbeth er på den plads, hun er tiltænkt i forsvaret, for der var ikke samme ”ro” som i den første kamp. Markeringerne er ikke helt på plads, og kommunikationen mangler en del. Der er også nogle defensive løb fra positioner længere fremme på banen, som ikke er helt så gode, som de var i den første kamp.

Det giver en 3-0 føring til Damsø indenfor de første 25 minutters spil.

I den først pause bliver der skiftet rundt, Sandra, som trådte til i 12. time, overtager målet, og Lisbeth kan komme på plads.

Fra start af anden halvleg giver det straks noget mere ro, og en mere klar ”lyd” i forsvaret, som både Jakobsen og Anna nyder godt af.

Damsø kan dog bringe sig yderligere foran efter 18 minutter, da en ellers bedre og bedre midtbane, med Guffe og Astrid, ikke får stemplet op en modstander, og som i første kamp, får spilleren for god tid, og med det drøn hun havde i støvlen, så blev kampens bedste mål scoret udefra.

Kort før pause fløjt er der hjørnespark til Damsø, og inden i målet, går Sandra lidt forkert af bolden, og får den desværre skubbet ind i eget net.

Dog var der klare forbedringer i forhold til første halvleg.

Pause, og nye rokeringer, så alle spillere som minimum fik en times spilletid.

Tredje halvleg blev klart den bedste fra vores side, hvor vi holder Damsø fra muligheder, og selv har et par afslutninger udefra, ved både Agnete og Julie, og den største chance tilfalder Mai, der nok får lidt for meget tid, og får tænkt for meget. Ingen GVI scoringer, men en så afgjort godkendt tredje halvleg, og kamp som helhed.

I trænerteamet er vi nu blevet endnu klogere på nogle taktiske ting der forsat skal arbejdes på, og ikke mindst, så var der en positiv udvikling bare kampen igennem.

Holdet i dag: Sandra, Jakobsen, Lisbeth, P, Anna, Julie, Seema, Maddie, Agnete, Guffe, Astrid, Farlov, Schäfer, og Mai.

Trænerteamet har selv bestemt kampens spiller denne gang, og valget er faldet på Lisbeth.

Nu venter en vinterferie, hvor vi selvfølgelig træner, og der er nu 14 dage til næste kamp.