Menu

GVI talenter – GVI anbefaler

image
10. november 2018 kl. 19:56

I GVI sætter vi lighedstegn mellem tryghed og udvikling, fordi børnespillere udvikler sig bedst i trygge rammer. Det gør vi ret godt, men det betyder også, at vi mindst to gange om året, bliver kontaktet af et større antal klubber som er interesseret i nogle af vores spillere.  De såkaldte licensklubber som FCK, FCN, Lyngby, Brøndby, AB og HIK, skal kontakte klubbens ledelse først, og det sker som regel via en mail. Især lige omkring 1. maj hvert år kommer der mails, fordi det er fra det tidspunkt det er tilladt for licensklubber at henvende sig på spillere fra U12 årgangen. I år er det især vores 2006 årgang, hvor vi kan forvente henvendelse vedrørende nogle af vores spillere, da de ikke må henvende sig før. Det er primært et fænomen vi ser på drengesiden, men vores holdninger og anbefalinger gælder også pigerne.

Derfor skriver vi denne anbefaling til jer forældre som I kan tage udgangspunkt, hvis det ender med at være en af jeres som får en henvendelse fra en licensklub. Vi er i GVI medspiller i dansk fodbolds talentudvikling, men vi vil samtidig også gerne sikre trygge og udviklende rammer til børnene som man ikke må glemme at de stadig er. Derfor prøver vi at hjælpe så godt som muligt. Nogle gange er det en god ide, at komme videre, hvis man er mentalt og fodboldfagligt klar til en lidt anderledes hverdag. I andre tilfælde anbefaler vi jer at vente et halvt eller helt år. Under alle omstændigheder anbefaler vi mindst et halvt års prøvetræning i den interesserede klub, inden man beslutter sig. Alt sammen naturligvis under forudsætning af at man er glad og tilfreds i GVI.

 

Her er vores anbefalinger:

 

  • Forlang altid mindst et halvt års træningsforløb. Vi anbefaler træningsforløb fra august til februar. Det giver det nødvendige indblik I om spilleren føler sig klar og tryg ved de nye kommende omgivelser.  Evnen til at kunne vente i et halvt år på en spiller, viser også om licensklubben reelt er interesseret i spilleren, eller om de bare er ”ude på markedet for at skovle spillere sammen”.
  • Læs vejledning om jeres rettigheder, og selv om I er stolte, så husk at stil krav om tydelige skriftlige udviklingsplaner, før I beslutter jer. Hav en god dialog med træner og ungdomsformand i GVI og stol på os. Vi vil jer faktisk det bedste, og vi har mange spillere rendende rundt i licensklubber som vi er stolte af. Læs retningslinjerne her: https://www.dbu.dk/temaer/det_gode_fodboldmiljoe/etiske_retningslinjer_for_klubskifter
  • Husk at alle børn er forskellige. Hvornår et skifte er det rigtige tidspunkt, kan ikke sættes på en formel, men vi har nogle overordnede guidelines som måske kan hjælpe jer. A) Er spilleren kommende U13. eller U14, så mener vi som udgangspunkt ikke at B licensklubber som HIK og AB er interessante. Til gengæld anerkender vi at der sker et hop I U17, hvor B-licensklubber får niveaumæssigt langt stærkere matchning i divisionen end det vi for nuværende kan tilbyde. Derfor mener vi godt det kan være interessant at skifte til en B eller T licens klub som U15 spiller, men det skal være med en forventning om at kunne klare selektering til U17, ellers risikerer man et nederlag på et følsomt tidspunkt for en ung spiller. B) Kommer henvendelsen fra en A licens så mener vi godt at U13 kan være det rigtige tidspunkt, men som sagt anbefaler vi et langt prøvetræningsforløb, hvor man typisk træner en gang om ugen hos licensklubben, mens man træner i egen klub og spiller kampe for egen klub i den periode.
  • Vi har med Søren Fjorting en træner der selv har været talentudviklingstræner i en licensklub. Tal med ham. Han kan fortælle jer åbenhjertigt om plusser og minusser ved licensklubber.
  • Bevar roen. Husk at skole og kammerater betyder meget, og tilbuddet løber ikke væk, hvis det er en seriøs licensklub der er interesseret i jeres barn.
  • Bemærk at en klub ikke må henvende sig direkte til forældre eller børn. De skal altid kontakte GVI først, hvis de er interesseret i en spiller, og de må tidligst interesserer sig for U12 spillere efter fra 1. maj. Yngre spillere end det må de ikke interessere sig for. Omvendt hverken kan eller vil forhindre forældre I selv at kontakte en licensklub. Vi kan bare ikke anbefale det.

Slutteligt vil vi bare sige, at vi tit møder den opfattelse, at vi bliver sure eller er modstandere af et klubskifte. Intet kunne være mere forkert. Men vi tager god rådgivning alvorligt til gavn for børnene. Vi holder ikke på spillere for at kunne vinde en turnering eller for at genere en klub. Vi anbefaler det vi tror på er den rette udvikling for fodboldbørn, og vi har som tidligere nævnt flere gode erfaringer, og ser gerne at jeres søn eller datter en dag kommer på besøg og stolt fremviser en medalje vundet som spiller for en storklub. Det er jo et stort cadeau til vores udviklingsarbejde, som vi prioriterer høj.

Forza GVI og Forza Fodbold.

 

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Hvis du ikke ønsker at acceptere vores brug af cookies, kan du blot lukke denne besked. Vær venligst opmærksom på at dette dog vil udelukke visse funktionaliteter på vores hjemmeside.
Luk