Menu

Hård sæson i vente i Danmarksserien med ny struktur

image GVI's 1. senior er i fuld gang med forberedelserne til sæsonstart
06. august 2020 kl. 12:48
Ny struktur gør top fire til en gylden krukke for holdene i mændenes Danmarksserie

Den kommende sæson i Danmarksserien bliver på nogle punkter anderledes, end vi har kendt til det de seneste år. GVI skal spille i en dobbelt turnering. Først med 11 hold, hvilket selvfølgelig medfører at et hold sidder over i hver runde.

Opstart i pulje 2 er fredag 14. august ude mod Taastrup FC, og der sluttes af 1. maj efter 22 runder. Derefter deles rækken i to dele. Top fire i pulje 2 bliver herefter slået sammen med top 4 i pulje 1, mens de syv nederste ligeledes slås sammen med de syv nederste i pulje 1. De otte tophold spiller otte kampe, hvor man møder de fire hold fra den anden pulje ude og hjemme. Point og mål tages med fra de første 20 kampe, og de hele ender med, at de to øverste hold rykker op i 2. division.

De syv nederste hold bliver så til 14 hold og skal spille 7 kampe mod hold fra den anden pulje. Her spiller man kun en kamp mod hvert hold, så det bliver enten en hjemmekamp eller en udekamp, og herefter bliver nedrykningen afgjort.

Fordi DBU er ved at ændre strukturen på danmarksturneringen med en overgangsordning, så bliver der et meget stort antal nedrykkere, og det bliver uvist længe, hvor mange hold der egentlig rykker ned. Det bliver mindst 5 og højst 11 fra den enkelte sammensluttede række på 14 hold. Point og målscore er også her taget med fra grundturneringens første 20 kampe.

Det er derfor tydeligt, at top fire placeringer er vigtige, fordi man så både er med i spillet om oprykning, men også er sikker på ikke at rykke ned. Ender GVI blandt de syv nederste hold, vil det også være vigtigt at slutte bedst muligt, altså det er meget bedre at blive nummer seks end nummer ni, fordi man så har væsentlig større chance for at undgå nedrykning. Antallet at nedrykkere ligger ikke på forhånd fast, fordi DBU ønsker, at man fra sæson 2021/2022 igen er lige mange hold i henholdsvis DS Øst og DS Vest.

Lige nu er holdet i gang med træningsforberedelserne, og de sidste spillere er på vej hjem fra sommerferie. Lørdag 8/8 står den på træningskamp hjemme mod Avarta klokken 12.00.

 

 

 

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Hvis du ikke ønsker at acceptere vores brug af cookies, kan du blot lukke denne besked. Vær venligst opmærksom på at dette dog vil udelukke visse funktionaliteter på vores hjemmeside.
Luk