Menu

2. del af samtalen med Bjørn Rasmussen

image Ungdomsspillere der drømmer
Tom K
01. juni 2020 kl. 15:48
Vi fortsætter snakken omkring licensansøgningen, træningsmetoder, ledelse og meget mere.

Vi opfatter alle vores spillere som talenter, vi selekterer ikke nogen og taler om alle spilere når jeg mødes med trænerne.

Har jeg forstået det her rigtigt, hvis man havde eks et hold i U-17 som kunne tæve alle de øvrige hold, kunne man ikke få dem i den bedste række hvis ikke klubben har en licens?

Det nikker du ja til, er det en god idé?

Ja, fordi vi taler talentudvikling, forudsætninger for at lykkedes med det kræver kontinuerligt arbejde af mennesker som ved hvordan børn skal trænes, fordi det er ikke særligt svært at lave et hold der skaber gode resultater, til at starte med kan man samle de største.

Hvis man blander dem med de spillere i klubben som er tidligt modne er man godt på vej – det ser vi en gang i mellem ude i de små klubber.  

De små klubbers allerbedste spillere skifter alligevel til en større klub på et tidspunkt, vores domæne som vi køber ind på nu er at være en rigtig god børneklub til og med U-15 – skulle det ske at vi så får 3 rigtig dygtige spillere vil jeg med glæde sende dem videre til vores samarbejdsklub FC København.

Og hvis bare én af dem præsterer rigtigt godt og kommer videre fra FC København så vil han rejse ud i verden og fortælle om sin tid i GVI – så bliver jeg stolt.

Nu siger du han – hvis jeg nu siger hun?

Så er potentialet endnu større i GVI

Desværre har pigefodbold ikke den samme sportslige status som drengefodbold der findes kun 5-10 gode træningsmiljøer for piger i Københavnsområdet.

Hvis man arbejder nedefra kan man på pigesiden rykke langt, det vil vi gerne i GVI

Det at få pigerne med skaber et formidabelt socialt liv, også i klubben fordi spillerne går sammen både ude og inden for klubbens rammer.

Fodbold er for sjov, det skal det også være her men for en lille gruppe må det gerne være en smule elitært.

Har man sagt kage siger man også Formanden, pludselig kom Jesper Sørensen ind i lokalet, hvad var mere naturligt end lige og tale lidt med ham så vi kan høre Formandens syn på ”licens-gate”

Hvad er årsagen til at GVI skal have en licens?

Årsagen er at det niveau som vi selv kan træne vores egne børn til nu kan vi ikke få lov til at spille på hvis ikke vi har en licens, det er ikke fordi vi skal stræbe op.

Hvilke forventninger har du efter, at GVI har fået en licens?

Licensen kommer til at lave ”basen” for hvordan vi skal træne vores spillere, hvordan vi skal strukturere ungdomsafdelingen fremover.

Jeg tror sagtens man kan lave et godt ungdomsmiljø uden en licens, det er vi selv et godt billede på.

I min samtale med Bjørn næver han at alle ungdomshold skal træne samtidig, det lyder som en super idé?

Vi vil gerne have det sådan at dem der spiller 8 mands træner samtidig og dem der spiller 11 mands gør det samme, det vil skabe noget synergi.

Den plan er på tegnebrættet og i vores Excellark nu skal den implementeres og rundes ud på banerne, her står vi stærkere end vi gjorde sidste sæson siger René og kigger ud på den nye kunstgræsbane.

Vi glæder os til også at holde et højt træningsniveau på den nye bane.

Det, sammenholdt med at vi har fået nogle dygtige folk ansat gør, at jeg ser trygt på fremtiden.

I sig selv er det ikke svært at få en licens, man kan sagtens finde en fodboldnørd der kan skrive de rigtige ord i ansøgningen til DBU, med ansættelsen af Bjørn Rasmussen og René Zedler har vi fået to der har hjertet med.

Vi lever rigtig meget på at vi rundt omkring har et godt ry, her skal være rart at være og vi er meget opmærksomme når der ind i mellem kommer nye trænere til, vi gør meget for at de skal føle sig velkommen i GVI

Så er kagen spist og formanden gik sin vej igen :-) 

Tilbage til snakken med Bjørn.

Hvad giver licensen adgang til?

Vores U-13, 14 og 15 kan spille i den næstbedste række, det kunne de sikkert også godt ”spille” sig til men med licensen er det endnu nemmere ikke at skulle gå på kompromis med at satse på at skulle vinde kampe og den betydning det måtte have i udvælgelse af spillere mv.

Vi har fået en anerkendelse på at vi laver god udvikling og nu kan vi stille og roligt udvikle i henhold til vores principper.

Har licensen nogen økonomisk betydning?

Ja, det kommer et symbolsk beløb fra DBU, det dækker ikke de forøgede omkostninger det skal nok mere ses som et klap på skulderen.

Det er i det kommende år vi skal vise at vi har fortjent licensen – det er ny arbejdet skal implementeres. Vi havde naturligvis været længere hvis ikke vi som alle andre var blevet ramt af de restriktioner som coronavirussen har medført.

Her siger jeg tak for snakken, Bjørn virker super kompetent. Det skal blive spændende at følge projektet.

 

-Tom K

 

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Hvis du ikke ønsker at acceptere vores brug af cookies, kan du blot lukke denne besked. Vær venligst opmærksom på at dette dog vil udelukke visse funktionaliteter på vores hjemmeside.
Luk