Menu

Trænere U19 1 efter sommerferien

image
07. maj 2020 kl. 15:22
Det bliver en velkendt duo der står for U19 i næste sæson.

I vores løbende præsentation af vores trænerbesætning pr. 1. juli 2020 er vi nu kommet til præsentationen af vores U19 trænerteam.

Det kan egentlig gøres ganske kort. Og så alligevel ikke. Grundet det nye sportslige miljø i vores forening, kommer U19, som alle andre årgange i GVI, selvfølgelig også under en stor forvandling hvad angår setup, miljø (for både spillere og trænere), træningsmetoder og metodikker samt vidensdeling og samarbejde.

 

Der er tale om et trænerteam bestående af en veluddannet træner med stor både spillemæssig og trænermæssig erfaring og en assistenttræner for hvem og GVI der er et fælles erklæret mål om at udvikle og uddanne til en endnu dygtigere træner. En træner som derfor snart skal ud af assistenttræner rollen.

 

Det er vores ambition at alle hold, hvis det er muligt, når at være sammen med deres nuværende trænerteam og får taget afsked (hvis der skiftes træner) samt at alle når at mødes med det nye trænerteam inden vi går på sommerferie.

På U19 sidelinjen vil det efter sommerferien igen være Flemming Christensen med A licens og Peter Deichmann Rømer med næsten færdiggjort B licens  i tæt samarbejde med de øvrige trænere, som skal tage sig af den fortsatte udvikling af den nye U19 trup.

Vi har en forventning om ml. minimum 35-40 spillere i U19 afdelingen efter sommerferien, hvorfor vi også forventer at stille 2 kamphold. Hvordan processen bliver får spillerne meget mere at vide om på et senere tidspunkt, da der også kommer en lang række spillere tilbage fra efterskoleophold.

 

Som led i denne præsentation bad vi selvfølgelig også Flemming og Peter om at svare kort på lidt spørgsmål:

Flemming, hvor lang tid har du været i GVI?

Det bliver min fjerde sæson vi går ind i.

 

Flemming, hvorfor er du blevet træner?

Det er jeg for hygge og adspredelsens skyld.

 

Flemming, hvad er dine spidskompetencer?

Det er min store erfaring, øje for talent og øje for fodbold.

 

Flemming, har du nogle forventninger/mål?

Mit mål er at udvikle og kunne aflevere yderligere spillere til 1. senior.

 

Peter, hvor lang tid har du været i GVI?

Jeg har været træner i GVI siden august 2017, hvor jeg har været tilknyttet klubbens U19 årgang de sidste 3 sæsoner. Udover det, har jeg rent professionelt med mit arbejde siden 2013 opbygget "Akademiet Fodbold Fulton - et 3 årigt læringsforløb" på Bakkegårdsskolen i Vangede sammen med gode skole og fodboldfolk, hvor GVI har været en central spiller i udviklingen af projektet. Her har jeg haft 3 "kuld" fra U14-U16 over en 7 årig periode, hvor det tekniske element, legen og glæden ved fodbolden har været central for drengenes udvikling, både på banen og vigtigst af alt, i klasselokalet.

 

Peter, hvorfor er du træner?

Det er jeg først og fremmest, fordi jeg elsker fodbold. Efter en lang aktiv karriere udfylder trænerrollen det naturlige afsavn, man som fodboldmand har til spillet. Og det at kunne give sine erfaringer videre er vigtigt. Jeg er vild med, når tingene lykkedes på banen, og i et spil, hvor man ikke kan vinde eller tabe alene, er det vigtigt at holdet har et godt fællesskab og er glade for at komme til træning og kamp og har det godt med hinanden. Det hele hænger sgu lidt sammen. Det kan jeg godt lide at se udfolde sig på banen. Trænerrollen rækker også udover det fodbold-faglige, det handler om mennesker og udvikling på det menneskelige plan. Her kan fodbold og et stærkt fællesskab være en katalysator for et godt voksenliv. Når unge mennesker finder værdi i noget de kan lide, er det lettere og overføre succeserne til livet udenfor banen. Den del af trænergerningen kan jeg godt lide. Men "slendrian og dovenskab" i træningen fra spillerne kan jeg ikke arbejde med. Udover trænergerningen er jeg også aktiv dommer, hvor jeg fløjter i KBU-regi hvis tiden er til det.

 

Peter, hvad laver du til daglig?

Uddannet folkeskolelærer med 13 år i bagagen fra folkeskolen. Skiftede folkeskolen ud i februar 2019 med et job som læringskonsulent i et privat firma (Backspin), hvor jeg arbejder med særlige indsatser overfor sårbare børn og unge, hvor vejledning af elever, lærere og skoleledelser er min arbejdsopgave.

 

Peter, hvad er dine spidskompetencer?

Jeg engageret i det jeg laver, og jeg motiveres af at se tingene lykkedes, hvilket jeg har svært ved at skjule når det sker. Det smitter af på omgivelserne og bidrager til at motivere spillerne. 

I forhold til U19 årgangen, er jeg god til at spotte, hvordan den daglige mentale form er til træning og om den ene eller anden spiller går og bokser med nogle problemer der ligger udenfor banen, der er jeg god til at fornemme og tage snakken med spilleren om, hvad der foregår. Jeg fatter mig i korthed overfor spillere, for meget snak, forklaringer og teoretiske tilgange er jeg ikke fan af, det handler om "doing it" ud fra viden og så tage den derfra. 

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Hvis du ikke ønsker at acceptere vores brug af cookies, kan du blot lukke denne besked. Vær venligst opmærksom på at dette dog vil udelukke visse funktionaliteter på vores hjemmeside.
Luk